Astra TT ili puno ime Astra Twin Top je OPEL-ov kabrio model Astre. Kada su OPEL-ovi dizajneri pravi novu Astru TT vodili su računa o tome da bude dovoljno mesta i za putnike kao i za prtljažnik kada se spusti krov, rešenje su našli u tvrdom krovu iz tri dela koji se preklapa kako bi se uštedelo na prostoru u prtljažniku. Krov se bezbedno podiže i spušta za trideset sekundi pri brzinom od 30km/h. 

 astra TT

Astra Twin Top 

 

Bezbednosni sistemi. Čvrsta sigurnosna komora je dopunjena prednjim vazdušnim jastucima u punoj veličini, prednjim bočnim vazdušnim jastucima, zatezačima sigurnosnog pojasa i limiterima sile zatezanja pojasa. Na raspolaganju su i aktivni nasloni za glavu na prednjim sedištima.

Aktivni sistem protiv prevrtanja. Sistem oslobađa dva obruča od punog aluminijuma koji se aktiviraju senzorima ukoliko postoji opasnost od prevrtanja. Proces se dešava u deliću sekunde i obruči se trenutno i čvrsto postavljaju na mesto.

Sistem za otpuštanje pedala (PRS). Opelov patentirani sistem je dizajniran da razdvoji pedale kvačila i kočnice pod silinom frontalnog udara, smanjujući time rizik od povreda stopala i nogu.


Bi-ksenon prilagodljivo prednje osvetljenje (AFL).
Reagujući na brzinu i način upravljanja, prilagodljivo prednje osvetljenje čini noćnu vožnju sigurnijom i opuštenijom obezbeđujući dodatno zakrivljeno osvetljavanje (opciono).

SportSwitch. Na raspolaganju sa IDS(r) Sport šasijom i IDS(r)Plus. Ovo stvara dodatnu sportsku oštrinu dajući bolje reagovanje i dotegnuto upravljanje. Rezultat je kao da imate dva automobila u jednom.

IDS(r)Plus sistem. Astra TwinTop obezbeđuje vrhunsko iskustvo u vožnji zahvaljujuci IDS(r)Plus sistemu, uključujući i sistem za stalnu kontrolu čvrstine amortizera (CDC). Sistem poseduje čitav niz senzora, integrisanih u šasiju, upravljanje i vešanje, koji mere promene u dinamici vozila i automatski prilagođavaju stepen amortizovanja na sva četiri točka - u realnom vremenu. Glavne dobrobiti su vrhunsko ponašanje u krivinama, oštrije rukovanje i povećan komfor, uz smanjeno bočno ljuljanje. Vozač može odabrati sportski režim vožnje koji se aktivira Sport prekidačem. Ovo obezbeđuje čvršću, agilniju vožnju.


Šestostepeni menjač.
Povećano uživanje u vožnji, smanjena potrošnja: 1.6 Turbo, 2.0 Turbo, i 1.9 CDTI svi imaju šestostepeni menjač.

Prilagodljiv stub volana. Stub volana je prilagodljiv teleskopski i po nagibu kako bi obezbedio idealnu poziciju za vožnju.

Volan sa daljinskim upravljanjem audio sistemom. Dajući više udobnosti i sigurnosti, celom lepezom uređaja i komunikacija se upravlja bez dizanja ruku sa volana ili očiju sa puta.

Senzor za kišu i retrovizor koji se automatski obara. Senzor za kišu, koji se nalazi u podnožju retrovizora, aktivira brisače u zavisnosti od intenziteta kiše. Retrovizor, osetljiv na svetlo, automatski se obara kada ga aktiviraju svetla vozila iza Vas.

Automatska kontrola svetla (ALC). Tokom dnevne vožnje, posebni senzori omogućavaju prilagođavanje niovu osvetljenosti na drumu ispred vozila i automatski će uključiti oborene farove ako je potrebno. Sistem može da razlikuje tunele i mostove.


Krovni sistem.
Trodelni krov se savršeno uklapa u ukupni dizajn, sklapajući se uredno u prtljažnik, pa ipak ostavljajući velikodušan prostor za prtljag. Krov se može podići i spustiti tokom vožnje pri brzinama do 30 km/h. Na raspolaganju je i daljinsko upravljanje preko ključa.

Prostor za sedenje i prtljag. Glavna dobrobit inovativnog dizajna krova je u tome što je Astra TwinTop pravi četvorosed, sa dovoljno mesta za svačiji prtljag i prolaznom pregradom za dugačke predmete.

Grejanje sedišta. Standardno opremljena kožom, prednja sedišta imaju tri podešavanja za grejanje kojima se upravlja kontrolama na središnoj konzoli.

Putni računar. Korisne informacije poput potrošnje goriva, dometa, vreme i distance putovanja se prikazuju na vašu komandu.

Portal za mobilni telefon. Astra se može opremiti sa kontrolom bez dodira za većinu mobilnih telefona. Ova oprema sadrži univerzalnu konzolu sa adapterom za specifičan telefon. Bluetooth i komande na upravljaču su takođe dostupni.